XPS lapok

Az XPS lapok a lábazati hőszigeteléshez használt alapanyagok egyik fajtája. Polisztirolból készül, ahogy a hagyományos expandált polisztirol hab is (EPS), csak már egy fejlettebb előállítási technikával. Zárt cellaszerkezetű anyag révén, kiemelkedő tulajdonsága, hogy szinte egyáltalán nem vesz fel nedvességet, ezenkívül sokkal ellenállóbb is, mint az EPS lapok. Ezek a tulajdonságai teszik kiválóan alkalmassá lábazat szigetelésre. Érdemes webáruházunkban szétnézni, mert nem csak az XPS lapok találhatóak meg a kínálatunkban, de minden egyéb alapanyag, ami a szigeteléshez szükséges lehet.

Táblaméretek 600 x 1250 mm

Miért fontos a lábazat hőszigetelése?

A lábazat a ház homlokzatának talajjal érintkező része. Fontos, hogy a lábazat szigetelésre is odafigyelni, mert ezen a felületen keresztül is rengeteg hő elszökhet. A talaj jóval lassabban melegszik át tartósabban, ezért a háznak komoly hővesztesége lehet a lábazaton keresztül. Ezenkívül a lábazat rendszeresen nagyobb mennyiségű nedvességnek van kitéve, legyen szó akár esőzésekről, akár az olvadó hóról, ezért fontos, hogy nedvességzáró szigetelést kapjon.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az XPS lapok?

  • Nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, már a legvékonyabb 2 centiméteres vastagságú lapoknak is komolyan szigetelő hatása van.
  • Rendkívül magas nyomásszilárdság jellemzi, ezért nem törik, nem repedezik, nem nyomódik be.
  • Mivel zárt cellaszerkezetű anyag, így nem ereszti át a vizet, és nem is szívja magába. Nem kell tartani tehát a pangó víz miatt kialakult penészedéstől, vagy gombásodástól.
  • Mivel nem tartja magában a nedvességet így teljesen fagyálló, és akkor sem lesz vele probléma, ha egy nedvesebb környezetben használják.
  • Nagyon könnyű, ezért a szállítása, rakodása is egyszerű.
  • Könnyű vele dolgozni, könnyen vágható, darabolható, nem kellenek speciális eszközök a felrakásához, egy egyszerű sniccerrel is méretre lehet vágni.
  • Habár nem teljesen tűzálló, de nehezen éghető anyag, ezért részben tűzgátló tulajdonsággal is rendelkezik, ami jól jöhet, főleg kültéri tüzek esetében.

Milyen vastagságú XPS lapokat érdemes alkalmazni?

Padló szigetelés esetén az xps lapok esetén a javasolt minimális szigetelés vastagság 10 centiméter, pincefal külső szigetelésénél minimálisan 14 centiméter, lapostetők szigetelése esetén pedig ez a méret már eléri a 20 centimétert is. A tartós nedvességnek kitett területeken pedig még ennél is vastagabb szigetelés ajánlott. Nyilvánvalóan, minél vastagabb a szigetelés, annál jobban szigetel, a folyamatosan növekvő energiaárak miatt pedig érdemes ebből kihozni a legtöbbet. Eszerint az ideális szigetelés vastagság a következőképpen változik: padló szigetelése esetén 16-18 centiméter, pincefalaknál 20 centiméter, lapostetők szigetelésénél pedig akár a 28-30 centiméter is elkellhet.

Isomaster XPS polisztirol lapok: a lábazat szigetelői

Az Isomaster XPS polisztirol lapok magas minőségű szigetelőanyagok, amik gyakorlatilag lépésállóak és remek hangszigetelő képességgel is rendelkeznek. A minimális nedveségfelvevő képessége miatt alkalmas kifejezetten lábazati hőszigetelésre, vagy fokozott nedvességnek kitett felületek szigetelésére. Webáruházunkban 600 x 1250 mm méretben érhetőek el az Isomaster XPS SVW lapok.

Ahogy mondani szokták, egy ház építésénél a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen, hiszen arra épül azután minden, a szigetelésnél sem szabad elfelejteni ezt az igazságot. Hiába van szigetelve a homlokzat, ha a lábazat gyenge pont maradt.

 Nézz szét a webáruházunkban kapható XPS lapok között, ahol a 2 cm-estől a 20 cm-esig széles kínálat fogad. Biztos lehetsz abban, hogy minden szükséges szigetelőanyagot megtalálsz a prémium minőségű épületszigeteléshez!