Tetőtéri ablakok

Akárcsak a többi nyílászárónak, a tetőtéri ablakoknak is egyszerre több funkciót kell betölteniük: amellett, hogy minden évszakban ideális mennyiségű természetes fényt és friss levegőt biztosítanak otthonunkban, a hő- és hangszigetelésben, valamint a víz- és légzárásban is jelentős szerepet játszanak. Ráadásul mivel a tetőtérben a hőveszteség minimalizálása kiemelt feladat, az ide beépített ablakoknál hatványozottan fontos, hogy az energiahatékonyság szempontjából a legoptimálisabb tulajdonságokkal rendelkezzenek. Nézz szét a Prémium Hőszigetelés kínálatában, ahol a legjobb minőségű Dakea tetőtéri ablakok és kiegészítők kaptak helyet, amelyek között biztosan megtalálod az otthonodnak és az elképzeléseidnek megfelelő változatot!

 Amit ajánlunk: 20 év garancia, dijmentes kiszállitás(országon belül), segitség a keretek kiválasztásában. Lépjen kapcsolatba velünk! Email: info@premep.ro, telefon:0746050014

DAKEA tetőablak DAKEA tetőablak Dakea kiegészitők Dakea kiegészitők

Mire figyeljünk a vásárlás előtt?

Ahhoz, hogy az új tetőablakaid az esztétikumon és a praktikusságon túl az energiahatékonyság igényeit is maradéktalanul kielégítsék, a beszerzést megelőzően érdemes megfontolnod néhány szempontot:

 • A szobába bejutó napfény mennyiségét az üvegfelület nagysága mellett a beépítési magasság és a tető hajlásszöge is befolyásolja, így az ablak méretét ezeknek megfelelően ajánlott meghatározni.
 • Az ablakszélességet a tetőszerkezet szarufái közötti távolság alapján a legcélravezetőbb kiválasztani, hiszen az ezekre szerelt ablak stabilabb tartást szavatol, mintha a cserépléceken állna.
 • A hőszigetelés tekintetében a leglényegesebb tényező az üvegezés vastagsága: minél több rétegű az ablak, annál kedvezőbb a hőátbocsátási mutatója.

Milyen tetőtéri ablak típusok léteznek?

A tetőablakok piacán ma már megannyi különféle típusú termék elérhető, aminek köszönhetően a legspecifikusabb körülmények között sem okoz gondot a tetőtér beépítése. Nézzük, milyen szempontok mentén különböztethetjük meg az ablaktípusokat:

Az ablak anyaga

Választhatunk fából vagy műanyagból készült ablakkeretet, továbbá dönthetünk a műanyaggal (poliuretán lakkal) bevont fa változatok mellett is. Az ízlésbeli meggyőződésünkön túl vegyük figyelembe azt is, hogy milyen helyiségbe kerül a nyílászáró: a műanyag vagy műanyaggal bevont ablakok ellenállóak a párával, nedvességgel szemben, így a konyhába, fürdőszobába ezeket javasolt beszereltetni. Az esztétikus megjelenésű fa ablakok megfelelő felületkezelés mellett rendkívül időtállóak, ellenállnak a vetemedésnek és a gombásodásnak, rovaroknak is.

A nyílás módja

A nyílás módja szerint megkülönböztethetjük a középen billenő, teljes hosszában felnyíló és felső harmadában nyíló verziókat, illetve ezek hibridjeit. 

Az üvegezés vastagsága

Abból a célból, hogy a tetőtéri ablakok a fűtési szezonban a benti hőt megtartsák, a kinti hideggel szemben pedig fokozott védelmet nyújtsanak, két- vagy háromrétegű üvegezéssel készülnek. A rétegek közötti kamrákat argongázzal töltik ki, ami télen kevesebb hőveszteséget, nyáron pedig kiváló hővédelmet biztosít.

Tetőtéri ablakok széles választékban

DAKEA tetőtéri ablakok

 • Több mint 80 év tetőablak gyártási tapasztalattal rendelkeznek. Ennyi idő alatt a gyártás minden mozzanatát tökélyre fejlesztették. 
 • Ma az Altaterra európai piacvezetővé nőtte ki magát a sajátmárkás tetőablakok piacán, és büszke tulajdonosa a
  Dakea márkának is. Több mint 30 országban folytatnak értékesítési tevékenységet.
  Büszkék rá, hogy szakemberek és ügyfeleik ezreinek tudnak megfizethető áron kiváló minőségű tetőablakokat
  kínálni.
 • A DAKEA tetőablakokra 20 éves garanciát vállalnak.

Kiegészítő termékek tetőtéri ablakokhoz

A tetőtéri ablakok szakszerű beépítéséhez elengedhetetlen, hogy a kiegészítő elemek is megbízható minőségűek és időtállóak legyenek. A kínálatunkban megtalálható burkolókeretek, fóliagallérok, vízzáró profilok révén ablakaid tökéletesen illeszkednek majd a tetőszerkezethez, amivel elejét veheted a hőhidak kialakulásának.

De nem csak télen kulcsfontosságú az energiahatékonyság – a meleg évszakokra az árnyékolástechnikai tartozékokról is érdemes gondoskodnunk. Webshopunkban manuális és elektromos redőnyök, belső és külső hővédő rolók, reluxák széles választékából válogathatsz, amelyekkel a legnagyobb kánikulában is maximális komfortérzetet biztosíthatsz otthonodban.

Ismerd meg termékpalettánkat, és válaszd ki új tetőablakaidat webáruházunkból!