Plasa din fibră de sticlă, după cum sugerează și numele, este realizată din fibre de sticlă, ca și alte sticlă, este produsă și din nisip. Nisipul topit la o temperatură ridicată este întins în fibre subțiri, iar apoi plasa de sticlă este țesută din aceasta, care este prevăzută cu diferite acoperiri și apoi rulată.
La ce se folosește plasa din fibră de sticlă?
Plasa de fibra de sticla se foloseste la izolarea fatadelor, asezata peste materiale izolante sau pentru armarea tencuielilor. Este util deoarece este rezistent la fluctuațiile de temperatură cauzate de schimbările de vreme, umiditate, umiditate și îngheț. Dacă dintr-un motiv oarecare fundația se scufundă puțin, sau materialele folosite se dilată sau se micșorează puțin, tot ține tencuiala și izolația împreună. Poate fi folosit și pentru a repara fisurile care s-au format deja și previne creșterea în continuare a fisurilor. Face suprafața rezistentă la impact, nu trebuie să vă faceți griji că întreaga izolație va cădea dacă, de exemplu, o mașină este împinsă de fațada casei. De asemenea, ajută la crearea unei suprafețe mult mai netede și mai uniforme.
Cum se aplica plasa?
Este important ca plasa din fibră de sticlă să fie instalată corect, deoarece numai în acest caz va oferi beneficiile așteptate. O plasă care este pusă incorect din cauza lenei sau a lipsei de expertiză este doar o risipă de bani. Benzile de plasă din țesătură de sticlă trebuie așezate într-o suprapunere de 10 cm, astfel încât 110% din suprafața de acoperit trebuie calculată în funcție de cantitatea de plasă. Plasa din fibra de sticla trebuie inglobata in materialul sapei, in nici un caz nu trebuie asezata direct pe materialul izolator si abia apoi acoperita cu sapa, deoarece aceasta nu poate fi imprastiata uniform. Ideal este atunci când se aplică mai întâi 60-70% din materialul glet, se netezește, se pune plasa din fibră de sticlă pe ea, apoi se aplică gletul rămasă.
Calitatea este importantă!
De asemenea, este important să se acorde atenție calității plasei din fibră de sticlă, astfel încât să poată rezista rezistenței adecvate la tracțiune și să aibă alungirea corespunzătoare la rupere. În timpul tăierii țesăturii de sticlă de calitate scăzută, fibrele de sticlă se destramă, fibrele se separă unele de altele, iar acest lucru complică foarte mult instalarea lor. Desigur, calitatea inferioară se reflectă și în durabilitate, nu rezistă nici la îmbătrânire, se rupe mai ușor și sunt mai puțin portante. Deci nu merită să economisiți pe asta.
Aruncă o privire în magazinul nostru online, unde găsești tot ce ai nevoie pentru termoizolație. Puteți alege dintre ingrediente garantate de înaltă calitate!