Fagyapot tábla

Ebben a kategóriában találod a cementkötésű fagyapot táblákat, melyek korhadás- és égésgátló adalékokkal készültek. Főleg hőszigetelő anyagként használjuk, de nagyon jó hangelnyelő tulajdonsággal is rendelkeznek.
Ezen táblák felhasználási területei például a külső épülethatároló szerkezeteknél bennmaradó, hőszigetelő zsaluzóanyag. Jellemzően koszorúk és pillérek körül és előtt, továbbá tetőtér-beépítések esetén egy, vagy többrétegű válaszfalaknál alkalmazzuk. Emellett viszont vakolat nélkül akár hangelnyelő szerkezetként is kiválóan megállja a helyét.

Nálunk a premiumhoszigeteles.hu-nál a legjobb alapanyagokat és rendszereket találod a legkiválóbb áron. Hatalmas hőszigetelő rendszerelem kínálattal várunk, így bármit is keress garantáltan megtalálod nálunk! Legyen szó lapokról, üvegszövethálókról, ragasztókról, alapozókról, vakolatokról, dübelekről, egyéb kiegészítő elemekről, vagy hőszigetelő rendszerekről, nálunk mindent meg tudsz vásárolni.

De mi is az a fagyapot tábla?

Ez egy cementtel összeragasztott hőszigetelő anyag, mely faforgácsszálakból áll. Alapvetően szilárd, mégis rugalmas anyagról van szó. Végleges alakját a táblákba való préselés során nyeri el. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik.

A fagyapot főbb tulajdonságai

Amellett, hogy jól tartja a hőt, nem mellékes az sem, hogy természetes anyagból készül. Így környezetbarát szigetelőanyagnak mondható, zéró károsanyag-kibocsátással. Emellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy kiváló hangelnyelő tulajdonsággal rendelkezik, ezért egyedülálló akusztikai tulajdonságai vannak.
Kis páradiffúziós ellenállása van, így nedvességszabályozó tulajdonságai is vannak. Építésbiológiai szempontból is egyedülálló anyagról van szó. Ellenáll a rágcsálóknak és a mikroorganizmusoknak is, és a szennyeződésekre sem érzékeny. Továbbá érdemes tudni róla azt is, hogy kémiailag semleges, ezért a környezetében található anyagokkal nem lép reakcióba.
Jól ellenáll a mechanikai hatásoknak. Ütésálló, emellett idő- és időjárásállóság jellemzi. Könnyen vágható a kívánt méretre és formára. Igény szerint akár át is festhető és kiválóan vakolható, legyen szó kézi vagy gépi vakolatról.
Nehezen éghető anyagról van szó, mely növeli a biztonságot tűz esetén: nem olvadnak meg, nem keletkeznek izzó vagy égő részek, füstképződéssel sem jár, ha tűz éri.

Alkalmazási területek

Számos esetben alkalmazhatóak a fagyapot táblák. Ilyen például a válaszfalak építése, de homlokzatok, födémek, tetőterek, álmennyezetek, sőt padlószerkezetek hőszigetelésére is kiváló. A hőhídhatás ellen is kiválóan alkalmazható, méghozzá zsaluzatba helyezve, betonozás előtt. Jelentősen tudja csökkenteni, sőt akár meg is szüntetheti teljesen a hőhidakat.

Ne spórolj a hőszigetelésen!

Egy új építésű ház esetén megvannak azok a szabályok, amelyeknek meg kell felelnünk ahhoz, hogy beköltözhessünk. Ezek elég szigorúak ahhoz, hogy kiváló hőszigetelő képességű legyen a ház. Egy régi építésű ház esetén nem beszélhetünk ilyenről. Elavult alapanyagokkal, komoly hőszigetelés nélkül készültek ezek az épületek.
Fontos, hogy a régi házak és lakások megkapják azt a burkolatot, mely jelentősen lecsökkenti a hőveszteséget, ugyanis ha erre nem figyelünk, akkor akár a fűtésre szánt hő több mint fele is távozhat a gyenge pontokon (nyílászárókon, falakon és a födémen keresztül).

Ha minden infó ellenére kérdésed lenne, keress minket elérhetőségeinken.