Vată minerală

Izolația din vată minerală poate fi utilizată în special pentru izolarea mansardei, fiind cea mai bună alegere în ceea ce privește raportul preț/calitate. Principalele sale componente sunt lâna de piatră și lâna de sticlă. Proporția acestor materiale în lână este importantă, iar pentru o calitate mai bună, proporția acestor componente în lână sub formă de fibre ar trebui să fie între 50 și 70 %.

Vată minerală paletizată tencuibilă Vată minerală paletizată tencuibilă

Vată minerală pentru o izolație perfectă la un preț redus
Acest material izolator are proprietăți foarte bune în ceea ce privește izolarea fonică și termică. Este disponibil sub formă de plăci și role. Nu ezitați să alegeți oricare dintre ele!

Din ce este alcătuită izolația din vată minerală?
Termenul de vată minerală este, de fapt, un termen generic pentru mai multe tipuri de materiale izolante. Este util să clarificăm acest lucru, deoarece chiar și în prezent mulți arhitecți și ingineri se gândesc încă la lână de piatră sau de bazalt atunci când aud acest termen.

Vata minerală este unul dintre aceste trei materiale izolante:
Lână minerală
Lână de sticlă
Lână de zgură
Este important de reținut că producția de vată de zgură a încetat de mult timp în Europa, așa că în principal lâna de piatră și lâna de sticlă sunt vândute ca vată minerală.

Care sunt proprietățile vatei minerale?
Iată de ce ar trebui să o alegeți:

1. Are proprietăți excelente de izolare termică
Deoarece între fibrele de vată minerală există aer, care este cel mai natural material izolator, aceasta are proprietăți excelente de izolare termică. Iar micile bule de aer asigură o izolare la fel de eficientă pe perioade lungi de timp, deoarece nu își pierd proprietățile izolatoare în timp.

Popularitatea vatei minerale constă în faptul că reduce semnificativ pierderile de căldură ale unei clădiri, ceea ce o face o alegere excelentă pentru orice proprietate, fie că este vorba de o casă de familie sau de un birou. Aceasta asigură o temperatură interioară confortabilă, atât în frigul aspru al iernii, cât și în căldura sufocantă a verii, la un cost energetic mai mic.

2. Absoarbe și blochează zgomotul
Sunetul, ca energie a vibrațiilor mecanice ale aerului, poate fi complet eliminat cu ajutorul izolației din vată minerală. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la un drum aglomerat sau un loc de joacă zgomotos în apropiere și nici măcar zgomotul de pe șantier nu vă va perturba sentimentul de confort. Dacă izolarea fonică este importantă pentru dvs. în plus față de izolarea termică, luați în considerare utilizarea vatei minerale.

3. Materialele termoizolante respirabile includ
Dacă sunteți în căutarea unui material cu o permeabilitate excelentă la vapori, nu puteți face mai bine decât vata minerală. Acest lucru se datorează faptului că lâna minerală are o rezistență la difuzia vaporilor care este egală cu cea a aerului, astfel încât vaporii trec prin materialul izolator ca un cuțit prin unt. Prin urmare, clădirea va respira în permanență, iar suprafețele interioare ale pereților exteriori vor fi suficient de calde pentru a preveni condensarea vaporilor de apă, care provoacă apariția inestetică a mucegaiului.

4. Nu este inflamabil
Alegerea materialului izolator potrivit este importantă și din punct de vedere al siguranței. Din fericire, vata minerală completează lista materialelor incombustibile, așa că, fie că vorbim de vată minerală sau de vată de sticlă, veți avea suficient timp pentru a ieși în siguranță din clădire în cazul unui incendiu. Deoarece vata minerală va lua foc doar în cele mai rare cazuri, este cu siguranță cea mai sigură alegere pentru protecția împotriva incendiilor.

5. Fabricat din materiale naturale
Vata minerală nu conține substanțe artificiale, cum ar fi silicogenul sau azbestul, iar la producerea materialului izolator nu se utilizează fungicide. Deoarece materialul este neinflamabil, nu este nevoie să se utilizeze substanțe ignifuge sau ignifuge. Vata minerală este, prin urmare, un material izolator 100% natural.

+1. Reciclabilă
Dacă preferați materialele de izolație ecologice, alegeți vata minerală. Acest material de izolație este întotdeauna fabricat din materiale naturale, deci nu produce niciodată deșeuri periculoase. Trebuie doar să o puneți într-un container furnizat de constructorul dvs. și puteți începe să o reciclați.

Căutați izolație din vată minerală? Răsfoiți gama noastră de mai sus și comandați-o pe a dumneavoastră astăzi!