ChatBox: Luni pana Vineri, intre orele 8:00 si 17:00

Hungarocell EPS 80 - 12 cm / 2 m² polistiren pentru fațadă

26,00 RON(26,00 RON+tva)
m2
Disponibil pe stoc: 1 m2

Unități disponibile pentru achiziție: 180 m²

Material: polistiren expandat (EPS)
Marcaj tip: EPS-EN 13163-T(1)-L(2)-W(2)-S(2)-P(5)-BS125-CS(10)80-DS(N)2-DS(70,-)3-TR150
Conductivitate termică: 0,039 W/m.K
Marcaj: bandă roșie
Clasa de protecție împotriva incendiilor: E (conform EN 13501-1)
Standardul corespunzător al produsului: EN 13163

premep.ro

Aveti o intrebare?

Colegul nostru  vă stă la dispoziție: 
Scrieți-ne sau sunați la: +40 746 050 014

Hungarocell EPS 80 - 12 cm / 2 m² polistiren pentru fațadă
26,00 RON(26,00 RON+tva)
m2

Descriere

Detalii
Ce este polistirenul - hungarocell?
Polistirenul expandat este o spumă termoplastică rigidă din polistiren ușor. Este aproape insolubil în apă, dar solubil în solvenți organici speciali. Oficial, este vândut sub denumirile de polistiren expandat (EPS) și polistiren extrudat (XPS), iar în Ungaria, denumirea mai puțin precisă pentru ambele versiuni a devenit numele comun de polistiren.

EPS este un material termoizolant care poate fi expandat prin tratament termic cu abur și pentan conținut în materialul său de bază. În timpul producției, pentanul trebuie să se evapore, iar izolația este asigurată de aerul conținut în bilele de polistiren. După eliminarea pentanului, cantitatea rezultată de bile mici este plasată într-un instrument de presare sau matriță și apoi este formată. Blocurile rezultate sunt lăsate să se odihnească până când tensiunea internă este eliberată, și apoi sunt tăiate la dimensiunea dorită.

Deși compoziția chimică a XPS este aceeași cu cea a EPS, procesul de fabricație este diferit. Plăcile de polistiren XPS sunt fabricate fără utilizarea granulelor care conțin aditivi de spumare și sunt produse folosind un extruder cu o tehnologie de producție specială. Avantajul polistirenului extrudat față de omologul său expandat este capacitatea sa redusă de a absorbi umezeala, ceea ce asigură proprietăți mecanice mai solide și mai sigure decât spumele EPS formate în blocuri. Suprafața plăcilor XPS este ceva mai rezistentă la compresie decât plăcile EPS și sunt considerate, de asemenea, rezistente la îngheț și coroziune.

Cum mai este numit polistirenul - hungarocell?
Nikecell
Stiropor
Styropor
Polystyren
EPS

Ce ar trebui să știți despre izolarea cu polistiren?
Polistirenul expandat este fabricat în versiuni expandate (EPS) și extrudate (XPS). Ambele sunt plăci termoizolante utilizate frecvent, deoarece polistirenul este un bun izolator electric. Au o permeabilitate scăzută la vapori, de aceea este foarte important să se asigure o ventilație corespunzătoare pentru a preveni formarea petelor de mucegai. Totuși, dacă izolarea este realizată de un specialist, pereții nu vor fi niciodată suficient de reci pentru a permite umidității să iasă și să creeze mucegai.

Plăcile de polistiren EPS conțin 98% aer, astfel încât au proprietăți excelente de izolare termică. Datorită prețului accesibil, transportului ușor, depozitării simple și proprietăților fiabile de izolare termică, polistirenul EPS este una dintre cele mai populare alegeri pentru achiziționarea de materiale.

Unde se mai utilizează polistirenul?
Datorită formei și proprietăților mecanice foarte variabile ale polistirenului, pe lângă plăcile termoizolante, acesta este utilizat pe scară largă și în electrocasnice și produse de uz zilnic. Din polistiren se fabrică și farfurii, pahare, căști de ciclism și jucării, precum și recipiente și ambalaje pentru iaurt. Magazinul nostru online oferă o gamă largă de plăci de izolație din polistiren EPS.

Dacă căutați polistiren - hungarocell EPS la un preț accesibil, cu siguranță îl veți găsi în oferta noastră de mai sus!

premep.ro