ChatBox: Luni pana Vineri, intre orele 8:00 si 17:00

Hungarocell EPS- 80 -12cm /2 m2 polistiren pentru fațade

31,20 RON(26,22 RON+tva)
m2
Disponibil pe stoc: 1 m2

Cantitatea de unități disponibile pentru cumpărare :180m2

Material: polistiren expandat (EPS)
Típusjelölés: EPS-EN 13163-T(1)-L(2)-W(2)-S(2)-P(5)-BS125-CS(10)80-DS(N)2-DS(70,-)3-TR150
Conductivitate termică: 0,039 W/m.K
Marcare: bandă roșie
Clasa de protecție la foc: E (conform EN 13501-1)
Standard de produs relevant: EN 13163

premep.ro

Aveti o intrebare?

Colegul nostru  vă stă la dispoziție: 
Scrieți-ne sau sunați la: +40 746 050 014

Hungarocell EPS- 80 -12cm /2 m2 polistiren pentru fațade
31,20 RON(26,22 RON+tva)
m2

Descriere

Detalii
Ce este polistirenul - hungarocell ?
Spuma de polistiren este o spumă rigidă termoplastică fabricată din polistiren expandat. Este aproape insolubilă în apă, dar solubilă în solvenți organici speciali. Este vândut oficial sub denumirile de polistiren expandat (EPS) și spumă de polistiren extrudat (XPS), iar în Ungaria denumirea mai puțin precisă pentru ambele versiuni a devenit denumirea comună de polistiren.

EPS este un material termoizolant care poate fi transformat în spumă prin tratament termic cu abur și pentan conținut în materialul de bază. În timpul fabricării sale, pentanul trebuie evaporat, iar izolația este asigurată de aerul conținut în sferele de polistiren. Odată ce pentanul a fost eliminat, masa de bile mici rezultată este plasată într-o unealtă de turnare sau într-o matriță și apoi este turnată. Blocurile rezultate sunt lăsate să se odihnească până când tensiunea internă este eliberată și apoi sunt tăiate la dimensiunea necesară.

Deși compoziția chimică a XPS este aceeași cu cea a EPS, procesul de fabricație este diferit. Plăcile de polistiren XPS sunt produse fără utilizarea de granule care conțin aditivi de spumare și sunt fabricate cu ajutorul unui extruder cu o tehnologie de producție specială. Avantajul polistirenului extrudat față de omologul său expandat constă în capacitatea sa mai mică de a absorbi umezeala, ceea ce oferă proprietăți mecanice mai puternice și mai sigure decât spumele EPS turnate în blocuri. Suprafața plăcilor XPS este ușor mai rezistentă la compresie decât cea a plăcilor EPS și, de asemenea, sunt considerate a fi rezistente la îngheț și la coroziune.

Cum se mai numește polistirenul - hungarocell ?
Nikecell
Stiropor
Styropor
Polistiren
EPS

Ce ar trebui să știți despre izolația din polistiren?
Spuma de polistiren expandat vine în versiuni expandate (EPS) și extrudate (XPS). Ambele sunt plăci de izolație termică utilizate în mod obișnuit, deoarece polistirenul este un bun izolator electric. Ele au o permeabilitate scăzută la vapori, așa că este foarte important să aveți grijă de o ventilație adecvată pentru a preveni petele de mucegai. Cu toate acestea, dacă izolația este realizată de un profesionist, pereții nu vor fi niciodată suficient de reci pentru ca umezeala să iasă și să se formeze mucegai.

Plăcile de polistiren EPS conțin 98% aer, așa că au proprietăți excelente de izolare termică. Prețul accesibil, ușurința de transport, depozitarea simplă și proprietățile fiabile de izolare termică fac ca polistirenul EPS să fie una dintre cele mai populare alegeri pentru achiziționarea de materiale.

Unde mai este utilizat polistirenul?
Deoarece forma și proprietățile mecanice ale polistirenului sunt foarte variabile, pe lângă plăcile de izolare termică, acesta este utilizat pe scară largă și în aparatele de uz casnic și în produsele de uz zilnic. Polistirenul este, de asemenea, utilizat pentru fabricarea farfuriilor, a paharelor, a căștilor de bicicletă și a jucăriilor, precum și a recipientelor și a ambalajelor pentru iaurt. Magazinul nostru online oferă o gamă largă de plăci de izolație EPS din polistiren.

Dacă sunteți în căutarea polistirenului - hungarocell EPS la un preț accesibil, îl veți găsi cu siguranță în gama noastră de mai sus!

premep.ro