Vată minerală (bazaltica)

 

Termoizolația din vată minerală poate fi folosită în principal pentru izolarea mansardei, deoarece acest material este alegerea cea mai potrivită din punct de vedere al raportului preț-valoare. Cele mai importante componente ale sale sunt vata de stâncă și vata de sticlă. Proporția acestor materiale în tipurile de bumbac este importantă, prin urmare, pentru a obține o calitate mai bună, componentele trebuie să fie prezente în proporție de 50-70% la tipul de bumbac, sub formă de așa-numite fibre.

 

Bumbac termoizolant (!) balot Bumbac termoizolant (!) balot

Vată minerală pentru izolare perfectă la un preț redus

Vata minerala bazaltica este un material izolator sub forma de rulouri, placi, proiectat atat pentru domeniul constructiilor civile, cat si pentru cel al transporturilor sau pentru aplicatii industriale. Cele mai importante avantaje ale produselor din vata minerala bazaltica sunt: confort termic, acustic, siguranta la incendiu si un impact redus asupra mediului inconjurator.

Ce este izolația  vată minerală?

Termenul vată minerală este de fapt un termen colectiv pentru mai multe materiale izolante.

Vata minerală este unul dintre următoarele trei materiale izolante:

  • Vata bazaltica (piatra) – facuta din roci magmatice topite;
  • Zgura – obtinuta prin topirea zgurii de furnal;
  • Sticla – din sticla topita;

Alte denumiri pentru material sunt vata minerala, izolatie din vata minerala.

Este important de reținut că producția de vată de zgură s-a oprit în Europa de mult timp, așa că vata de stâncă și vata de sticlă se află în cea mai mare parte în spatele denumirii materialului izolant vândut ca vată minerală.

Acest material are foarte bune caracteristici!

Să vedem de ce merită să o alegem:

1. Are proprietăți excelente de izolare termică

Deoarece cel mai natural material izolator, adică aerul, se găsește între fibrele materialului izolator din vată minerală, are proprietăți excelente de izolare termică. Iar bulele de aer minuscule asigură aceeași izolație eficientă chiar și după o perioadă lungă de timp, deoarece capacitatea lor de izolare nu scade în timp.

Popularitatea vatei minerale constă în faptul că materialul izolator reduce foarte mult pierderile de căldură ale clădirii, așa că fie că este o casă de familie sau un birou, este o alegere excelentă pentru orice proprietate. In acest fel, temperatura placuta a spatiilor interioare poate fi asigurata la un cost energetic mai mic, atat in minusurile amare de iarna cat si in canicula de vara.

Ce caracteristi are?

  • Densitate mare a corpului
  • Structura fibrelor fine

2.  Absoarbe (elimina) și exclude zgomotul

Sunetul, ca și energia vibrației mecanice a aerului, poate fi exclus perfect cu ajutorul izolației din vată minerală. Deci nu trebuie să vă faceți griji pentru drumul aglomerat din apropiere sau locul de joacă zgomotos și nici măcar zgomotul șantierelor nu vă va deranja confortul. Dacă nu numai izolarea termică, ci și izolarea fonică sunt importante pentru dvs., luați în considerare utilizarea vatei minerale.

3. Este unul dintre materialele termoizolante respirabile

Dacă sunteți în căutarea unui material cu o permeabilitate excelentă la vapori, nu veți găsi nimic mai bun decât vata minerală. Deoarece rezistența la difuzia vaporilor a vatei minerale rivalizează cu cea a aerului, vaporii trec prin materialul izolator ca un cuțit prin unt. Datorită acestui fapt, proprietatea respiră constant, iar suprafețele interioare ale pereților exteriori vor fi suficient de calde pentru a preveni condensul care provoacă mucegai urât.

4. Nu este inflamabil

Alegerea materialului de izolație potrivit joacă, de asemenea, un rol important în ceea ce privește siguranța. Din fericire, vata minerală se adaugă pe lista materialelor ignifuge, așa că fie că vorbim de vată de stâncă sau vată de sticlă, în cazul unui incendiu în clădire, câștigi mult timp pentru a părăsi în siguranță proprietatea. Deoarece vata minerală ia foc doar în cele mai rare cazuri, este cu siguranță cea mai sigură alegere în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor.

5. Este fabricat din materiale naturale

Vata minerala nu contine substante artificiale precum silicogen sau azbest si nici fungicide nu sunt folosite in timpul producerii materialului termoizolant. Deoarece materialul este ignifuga, nu este nevoie să utilizați substanțe ignifuge. Vata minerala este asadar un material izolant 100% natural.

+1. Poate fi reciclat

Daca preferi materialele termoizolante verzi, alege vata minerala. Acest material termoizolant este întotdeauna produs din materiale naturale, astfel încât nu creează niciodată deșeuri periculoase. Este necesar doar să îl așezi în containerul pus de constructori, iar reciclarea poate începe.

Cauți izolație din vată minerală? Răsfoiți din selecția noastră de mai sus și comandați astăzi!