Plăci XPS polistiren


Plăcile XPS sunt unul dintre tipurile de materii prime utilizate pentru izolarea termică a soclului. Este realizat din polistiren, la fel ca spuma tradițională de polistiren expandat (EPS), doar cu o tehnică de producție mai avansată. Datorită materialului cu celule închise, caracteristica sa remarcabilă este că nu absoarbe aproape deloc umiditatea și este, de asemenea, mult mai rezistentă decât plăcile EPS. Aceste proprietăți îl fac excelent pentru izolarea plintei. Merită să aruncați o privire în magazinul nostru online, deoarece nu avem în ofertă doar plăci XPS, ci toate celelalte materiale care ar putea fi necesare pentru izolare.

Dimensiuni placa 600 x 1250 mm

De ce este important să izolați plinta?

Plinta este partea de fatada a casei in contact cu solul. Este important să acordați atenție izolației soclului, deoarece și prin această suprafață poate scăpa multă căldură. Pamantul se incalzeste mult mai incet si dureaza mai mult, astfel incat casa poate avea pierderi serioase de caldura prin fundatie. În plus, plinta este expusă în mod regulat la cantități mari de umiditate, fie că este ploaie sau zăpadă care se topește, așa că este important să obțineți o izolație rezistentă la umiditate.

Ce proprietăți au plăcile XPS?

  • Au proprietati termoizolante foarte bune, chiar si cele mai subtiri placi cu o grosime de 2 centimetri au un efect izolant serios.
  • Se caracterizează printr-o rezistență la compresiune extrem de ridicată, astfel încât nu se rupe, nu se crăpă și nu se apasă.
  • Au proprietati termoizolante foarte bune, chiar si cele mai subtiri placi cu o grosime de 2 centimetri au un efect izolant serios.
  • Deoarece nu reține umiditatea, este complet rezistent la îngheț și nu va fi nicio problemă cu el chiar dacă este folosit într-un mediu mai umed.
  • Este foarte usor, deci este si usor de transportat si incarcat.
  • Este ușor de lucrat, poate fi tăiat și piesat cu ușurință, nu sunt necesare unelte speciale pentru aplicare, poate fi și tăiat la dimensiune cu un simplu tocător.
  • Deși nu este complet ignifug, este un material greu de ars, așa că are și unele proprietăți ignifuge, ceea ce este la îndemână, mai ales în cazul incendiilor în aer liber.

Ce grosime ar trebui sa utilizam?

In cazul izolatiei pardoseli grosimea minima recomandata de izolatie pentru foile xps este de 10 centimetri, pentru izolarea exterioara a peretilor subsolului de minim 14 centimetri, iar in cazul izolatiei acoperisului plat aceasta dimensiune ajunge deja la 20 de centimetri. În zonele expuse la umiditate permanentă, se recomandă o izolație și mai groasă. Evident, cu cât izolația este mai groasă, cu atât izolează mai bine și, datorită prețurilor la energie din ce în ce mai mari, ar trebui să profitați la maximum de ea. Conform acesteia, grosimea ideală a izolației variază astfel: 16-18 centimetri pentru izolarea podelei, 20 centimetri pentru pereții subsolului și chiar 28-30 centimetri pentru izolarea acoperișului plat.

Plăci din polistiren Isomaster XPS: izolatori de soclu

Plăcile din polistiren Isomaster XPS sunt materiale izolante de înaltă calitate, care sunt practic rezistente la trepte și au o izolare fonică excelentă. Datorită capacității sale minime de a absorbi umiditatea, este potrivită în special pentru izolarea termică a plintelor sau pentru izolarea suprafețelor expuse la umiditate crescută. Plăcile Isomaster XPS SVW sunt disponibile în magazinul nostru online în dimensiunea de 600 x 1250 mm.

După cum se spune, cel mai important lucru atunci când construiești o casă este că fundația este în ordine, deoarece totul este construit pe ea, iar acest adevăr nu trebuie uitat când vine vorba de izolație. Nu are rost să izolați fațada dacă plinta rămâne un punct slab.

Aruncă o privire la placile XPS disponibile în magazinul nostru online, unde poți găsi o selecție largă de la 2 cm la 20 cm. Poți fi sigur că vei găsi toate materialele de izolare necesare pentru izolarea clădirilor de calitate premium!