FAKRO tetőablak


A több mint 30 éve alapított Fakro egy lengyelországi magánvállalatból nőtte ki magát az egyik legfontosabb, nemzetközi szinten jegyzett tetőablakgyártóvá, ami a rájuk jellemző megbízható minőség mellett a folyamatos termékfejlesztésbe fektetett munkájuknak is köszönhető. Innovatív megoldásaik rendre sztenderddé válnak a tetőtéri ablakok piacán, produktumaikat pedig kivétel nélkül szigorú minőségellenőrzési folyamatnak vetik alá. Színes termékpalettájukon a nyílászárókon túl többek között burkolókeretek, beépítési tartozékok, távvezérlő rendszerek, árnyékolástechnikai kiegészítők és fénycsatornák is helyet kaptak, amelyekkel nemcsak otthonossá és dizájnossá, hanem energia- és költséghatékonnyá is tehetjük a tetőteret.

A Kínálatunkban úgy válogattuk össze a Fakro termékeket, hogy azokból nehézségek nélkül megvalósíthasd az elképzeléseidet! Böngéssz kedvedre webshopunkban! 

A Fakro tetőablakok 4 pozitív tulajdonsága

Bőséges természetes fény és friss levegő minden évszakban

A Fakro ablakok tok- és szárnyszerkezeteinek profiljait úgy alakították ki, hogy azok a lehető legoptimálisabb fényviszonyokat eredményezzék, a sajátos technológiai megoldásoknak (például önműködő tokszellőzés) köszönhetően pedig az egészséges mikroklíma is biztosított egész évben.

Ökológiai szempontok a tervezési folyamatban

A Fakro nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra is, ami nemcsak az otthonok energiatakarékosságának növelésére tett törekvéseikben, hanem a termékeik tervezése során is érvényre jut. A vállalat napkollektorokat is gyárt, amelyek moduláris rendszerben használhatóak tetőablakaikkal, ezzel az újrafelhasználható energiában rejlő potenciált is igyekeznek kiaknázni.

Akár 10 év garancia

  • A felülvilágító és tetőtéri ablakokra, valamint a hőszigetelő tetőkibúvókra a burkolókerettel együtt 10, a hagyományos tetőkibúvókra pedig 5 év garanciát ad a cég.
  • A fénycsatornákra a vásárlás napjától számított 7 év a szavatosság.
  • Az elektromos működtetésű ablakok vezérlőegységei 3 évig garanciálisak.
  • A rolókra, árnyékolókra, egyéb külső és belső, elektromos kiegészítőkre pedig 2 évig él a jótállás.

Egyedülálló extra funkciók

  • Önműködő szellőzés. Az ablaktok felső részébe rejtett V40P automata tokszellőző folyamatosan adagolja a friss levegőt a tetőtérbe, miközben a külső szennyeződések, a por és a rovarok ellen védelmet nyújt, és a vízzárása is kifogástalan.
  • topSafe szerkezeti megerősítések. A Fakro által szabadalmaztatott rendszer nemcsak a betörésekkel szembeni védelmet segíti, de más külső mechanikai behatásoktól is óvja a nyílászárót.
  • Távvezérlő rendszerek. A komfortosság jegyében Z-Wave modullal vagy wifin keresztüli távvezérléssel felszerelt változatban is kaphatóak a Fakro nyílászárói. Továbbá olyan praktikus funkciók is rendelkezésre állnak, mint a beépített esőérzékelő, ami a csapadék hatására automatikusan bezárja az ablakokat.

Milyen típusú tetőablakokat gyárt a Fakro?

Középen billenő nyílászárók

Talán a legismertebb a középmagasságban átfordítható változat, amelyet a Fakro fa, illetve a nedvességnek fokozottan ellenálló műanyag ablakkerettel is gyárt. Ezek az ablakok könnyű és biztonságos tisztítást tesznek lehetővé, az ablakszárny alsó részén elhelyezett, könnyen elérhető kilincs pedig kényelmes használatot biztosít. A manuális mellett elektromos távvezérléssel és esőérzékelővel felszerelt verziójuk is létezik.

PreSelect és preSelect Max felnyíló-billenő ablakok

Ezek a nyílászárók kétféle módon nyithatóak. A középső tengely körül 180°-ig átfordíthatóak, akárcsak a klasszikus középen billenő ablakok, felnyíló módban a felső tengely körül nyithatóak fokozatmentesen, a preSelect modellek esetében 0-35°-ig, a preSelect Max pedig 45°-ig. A nyitási módok között a tok oldalán elhelyezett kapcsolóval válthatunk.

Fakro tetőablakok megemelt forgástengellyel

A megemelt forgástengelyű nyílászárók hasonló elven működnek, mint a középen billenő modellek, viszont kiemelt előnyük, hogy a magasabbra helyezett vasalatnak köszönhetően könnyebben hozzáférhetőek nyitott állapotban, és a tetőtérből elénk táruló panorámát sem törik meg. Fix alsó bevilágító elemmel ellátott változatuk is elérhető.

Szeretnéd te is kihasználni a Fakro termékek nyújtotta egyedülálló előnyöket? Válogass tetőablakainkból és a hozzájuk tartozó kiegészítőkből, és rendelj még ma!

A gyártó által vállalt garanciális időszakok:
Felülvilágító ablakokra, tetőtéri ablakokra és hőszigetelő tetőkibúvókra burkolókerettel együtt a vásárlás napjától számított 10 év.
Hagyományos tetőkibúvókra burkolókerettel együtt a vásárlás napjától számított 5 év.
Padlásfeljáró lépcsőkre a vásárlás napjától számított 3 év.
Rolókra és árnyékolókra, elektromos kiegészítőkre a vásárlás napjától számított 2 év.
Fénycsatornákra a vásárlás napjától számított 7 év.

Minden termékünkre garanciát vállalunk a beszállító/gyártó által szavatolt módon.
A termékek visszamondására vonatkozólag a beszállító/gyártó szállítási feltételei mérvadóak.
Az ASZF a gyártó oldalán elérhető.