Gipszkarton lap


Darabonként is rendelhető gipszkarton lapok

A darabos gipszkartonlapok akkor jelentenek kiváló választást, ha csak pár lapra van szükséged, és nem kell egy egész raklapnyi. Másokkal ellentétben nálunk darabonként is beszerezheted a gipszkartonlapokat, ami jó, mert nem kell feleslegesen megvenned egy egész raklappal belőlük.
Ha már szárazépítészeti megoldásokban gondolkozol, mindenképp szükséged lesz több-kevesebb gipszkartonra. Legyen szó akár normál-sima, akár impregnált változatra, tűzgátlóra, ebben a kategóriában megtalálod, bármilyet keresel. Sima, nedvességtűrő és tűzgátló is van a kínálatunkban.

Szárazépítészeti ismertető-MASTERPLAST

Ha gipszkartont keresel, akkor a legjobb helyen vagy! Ebben a kategóriában ugyanis csak ez a termék található, viszont minden típusából találsz. Tőlünk beszerezheted a szárazépítészeti megoldásokhoz a legjobb gipszkartonokat. Legyen szó akár darabos kivitelről, akár raklapos gipszkartonról, tőlünk bármelyiket megrendelheted. A kínálatunkban a kiváló, prémiumminőségű NORGIPS gipszkartonjai közül választhatsz.

Mi az a gipszkarton, és hol használhatjuk ezeket?

Ahogy a nevében is benne van, gipszből és kartonlapokból készül. Egy egyre elterjedtebb belsőépítészeti megoldáshoz, a szárazépítészethez lesz szükséged a gipszkartonokra. Könnyen, gyorsan és felesleges víz hozzáadása nélkül lehet ezzel a megoldással a belső tereinken alakítani. A megépített vázra kerül rá a gipszkarton, melyet ebből a kategóriából tudsz megrendelni. Nem csoda, hogy egyre többen alkalmazzák, mert ez a vízmentes megoldás nem csak gyors, de időtálló is. Emellett azért is szeretik egyre jobban, mert nem csak gyorsabb és egyszerűbb, de általában olcsóbb is, mint a vizes alternatíva.
A webáruházunkból ráadásul nem csak ezeket az elemeket, hanem továbbiakat (profilokat, rögzítőket, csavarokat, toldókat, függesztőhuzalokat, stb.) is megrendelhetsz. 

Darabos gipszkartonlapok

Amennyiben csak kisebb átalakításokat végzel el, akkor előfordulhat, hogy nincs szükséged egész raklap gipszkartonra. Ekkor nagyon jól jön az a lehetőség, amit mi ajánlunk neked ebben a kategóriában. Itt ugyanis megvásárolhatod táblánként a gipszkartonokat. Mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy egész raklapokkal vásárolj belőlük, akár meg is bontunk neked egyet. Felesleges lenne egy röbb raklappal vásárolnod, ha pont nem annyi négyzetméterre van szükséged. Nálunk ezzel sem lesz gond!

A gipszkartonok típusai

Ahogy a nevében is benne van, gipszből és kartonlapokból készül a sima gipszkarton. Azonban nem csak sima változatban érhető el a kínálatunkban. Van ugyanis további két típus is.
A második változat az impregnált. Ezek a táblák kétoldalon és a hosszanti élek mentén erős papírbevonattal borított gipsztáblák. Adalékanyagot (GKBI) kaptak, mely csökkenti a vízfelvételt. Így olyan helyiségekben is alkalmazható, ahol a relatív páratartalom időszakosan meghaladja a maximum 75%-ot. Például a nagyobb forgalmú közös WC-k vagy egyéb kis páraterhelésű vizes helyiségek.
A harmadik változat a tűzgátló gipszkarton. Ennél a két oldalon és a hosszanti élek mentén szürke színű erős papírbevonat van a gipsztáblán. Száladalékának (GKF) köszönhetően biztosított a növelt tűzállósága. Olyan helyeken érdemes alkalmazni, ahol szükség van ezen képességére. Ahol fontos a tűzállóság. Válaszfalaknál, álmennyezeteknél, előtétfalaknál például.

Méretek

Bár méreteket tekintve vastagságból csak egyfajta (12,5 mm) választható, így is van lehetőséged táblaméretet választani. Így választhatsz a 125x200 cm-es és a 120x200 cm-es közül.