Polistiren Expandat (EPS)


Izolarea termică a sistemelor de termoizolație pentru fațade polistiren expandat cu material EPS, protejate de umezeală, instalate deasupra liniei plintei. Magazinul nostru online oferă o gamă largă de plăci termoizolante din polistiren expandat (EPS). Nu lăsați calitatea izolației la voia întâmplării, alegeți dintre următoarele polistiren expandat de înaltă calitate!

Ce este polistirenul expandat?

Polistirenul expandat este o spumă rigidă de polistiren celular, termoplastică, spumabilă. Aproape deloc în apă, dar se dizolvă bine în solvenți organici speciali. În ceea ce privește tipurile lor, ele sunt comercializate oficial sub denumirile de polistiren expandat (EPS) și spumă de polistiren extrudat (XPS), iar în Ungaria ambele versiuni au devenit cunoscute sub numele de spumă de polistiren, ceea ce este mai puțin precis.

Materialul termoizolant EPS poate fi spumat cu tratament termic cu abur și pentanul conținut în materia primă. În timpul producerii sale, pentanul trebuie ars, iar izolația termică este asigurată de aerul din bilele de polistiren. După ce pentanul a plecat, multitudinea rezultată de bile mici sunt plasate într-un dispozitiv sau unealtă de turnare și apoi spumate într-o matriță. Blocurile astfel pregătite sunt odihnite până la ameliorarea tensiunilor interne, apoi sunt tăiate la dimensiunea dorită.

Compoziția chimică a izolației termice XPS este aceeași cu cea a EPS, procesul său de producție este diferit. În timpul producției de foi de polistiren XPS, nu se folosesc granule care conțin aditivi de spumare, iar foile sunt realizate cu ajutorul unui extruder care utilizează o tehnologie specială de producție. Avantajul polistirenului extrudat față de omologul său expandat este capacitatea sa mai mică de absorbție a umidității, care oferă proprietăți mecanice mai puternice și mai sigure decât spumele EPS formate în bloc. Suprafața plăcilor XPS poate rezista la presiune ceva mai bine decât cea a plăcilor EPS și sunt, de asemenea, clasificate ca materiale rezistente la îngheț și putrezitoare.

Cum este cunoscut polistirenul expandat?

  • Nikecell
  • Styrofoam
  • Polistiren
  • EPS

Ce ar trebui să știți despre izolația din polistiren expandat?

Plasticul din spumă de polistiren este produs de producători în versiuni expandate (EPS) și extrudate (XPS). Ambele sunt printre foile termoizolante utilizate frecvent, deoarece polistirenul este un bun izolator electric. Permeabilitatea lor la umiditate este scăzută așa că este extrem de important să acordați atenție unei ventilații adecvate pentru a preveni petele de mucegai. Cu toate acestea  dacă izolarea este realizată de un profesionist, pereții nu se vor răci niciodată suficient pentru ca umezeala să se separe de aer și să apară mucegai.

Foile de polistiren EPS sunt 98% aer, motiv pentru care au proprietăți excelente de izolare termică. Datorită prețului său ieftin, transportului ușor, depozitării ușoare și izolației termice fiabile, polistirenul EPS este una dintre cele mai populare alegeri la achiziționarea de materiale.

Unde se mai folosește polistirenul?

Forma și caracteristicile mecanice ale polistirenului pot fi modificate într-o mare măsură datorită acestui lucru pe lângă plăcile termoizolante, este folosit pentru a face în mare parte unelte și produse de uz casnic de zi cu zi. Din polistiren sunt produse și farfurii, ochelari, căști de biciclete și jucării, precum și recipiente și cutii de iaurt. Magazinul nostru online oferă o gamă largă de plăci termoizolante din polistiren EPS.

Dacă sunteți în căutarea unei celule din spumă EPS la un preț accesibil, sigur o găsiți în oferta noastră de mai sus!